Čierny sezam nelúpaný v biokvalite. Je chuťovo výraznejší než svetlý. Môžete ho pridať do šalátov, jogurtov, kaší alebo sušienok. Často sa využíva aj v ázijskej kuchyni.
Sezamové semienko je vhodné na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli a dochutí jednoduché každodenné jedlá.
Sezamové semienko je vhodný na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli a dochutí jednoduché každodenné jedlá.
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo trebárs syr. Sú výborné do šalátov, príloh, pečiva či kaše.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a je vhodná predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Sušené sladké marhule. Vhodné ako maškrta, aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladkosti, aj výbornú omáčku ku slanému jedlu.
Tekvicové jadierka bez šupky Naturál sú bez tepelnej úpravy a bez soli. Sušia sa na veľkoplošných sušičkách pri nízkej teplote, aby si zachovali výživové hodnoty.