Kardamóm sa pridáva do kávy, čajov, do vianočného pečiva a ovocných zákuskov. Kardamón sa tradične používa v ayurvéde pre priaznivé účinky na organizmus.
Spolu so šafránom a vanilkou patrí kardamón medzi tri najdrahšie korenia na svete.
Kešu orechy v biokvalite majú ľahko sladkastú a jemne delikátnu chuť. Dajú sa jesť samostatne, alebo využiť v klasických sladkých receptoch, či v exotických pokrmoch. Pre lepšiu stráviteľnosť ich môžete namáčať aj pražiť. Ich rozmixovaním získate ďalšie možnosti použitia.
Koriander je výborné korenie na ochutenie domáceho chleba a pečiva. Jeho semienka majú korenisto-drevitú arómu so sladko-korenistým tónom, ktorý sa dobre hodí do perníka alebo jablčného kompótu alebo aj do indického curry. Je odporúčaný v rekonvalescencii, pomáha pri lenivosti čriev a zápche. Povzbudzuje chuť do jedla. Veľmi dobre pomáha aj pri migréne.
Kurkuma Latte- zlaté mlieko je tradičný ayurvédsky nápoj pre zdravie a vitalitu, dnes populárny aj u nás ako zdravá alternatíva ku káve. Vďaka kurkume má široké spektrum priaznivých účinkov na organizmus a považuje sa za elixír zdravia a dlhovekosti.
Kurkuma je korenie, známe aj pod menom žltý zázvor. Pochádza z južnej Ázie. Používaná ako liek, korenie a farbivo. Dodáva jedlu jemne pikantnú a exotickú chuť. Privádza do tela energiu, dodáva ju pečeni, žlčníku, ničí škodlivé baktérie v črevách. Tiež dobre pôsobí na čistenie pleti, v Indii sa používa aj do pleťových masiek.
Sušené plody kustovnice cudzej majú oranžovočervenú farbu a zvraštený povrch. Sú obľúbeným doplnkom stravy. Jesť ich môžete samostatne, pridané do kaše alebo z nich urobíte sladkosti.
Lieskové orechy v biokvalite sa dajú jesť samostatne, alebo sú vhodné na prípravu sladkých dezertov. Budú vám chutiť aj v šaláte alebo v rizote. Možno z nich pripraviť maslo, nápoje, koktejly. Pražením ich chuť ešte viac vynikne.