Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a je vhodná predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Šošovica je nízkokalorická a nízkotučná diétna strukovina. Pre svoje nutričné hodnoty je veľmi cenenou potravinou. Je bohatým zdrojom vápnika, železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínov B1, B2, B6, enzýmov a obsahuje organické kyseliny a lecitín.
Hroznová šťava zmiešaná s pitnou vodou v malom a praktickom balení. Hroznový nápoj je skvelým osviežením na cesty a tým, navyše šťava zriedená vodou, naozaj slúži na zahnanie poctivého smädu.
Sušené sladké marhule. Vhodné ako maškrta, aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladkosti, aj výbornú omáčku ku slanému jedlu.