Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo trebárs syr. Sú výborné do šalátov, príloh, pečiva či kaše.
Priaznivo ovplyvňuje srdcovo- cievny systém, hladinu cholesterolu v krvi, ukľudňuje sliznice v tráviacom trakte, stimuluje metabolizmus, činnosť štítnej žľazy, pomáha pri nervových ochoreniach, je bohatý na vitamín E, čím podporuje vyživovanie pokožky.
Je využiteľný najmä v studenej a teplej kuchyni (do 130˚C).
Priaznivo ovplyvňuje srdcovo- cievny systém, hladinu cholesterolu v krvi, ukľudňuje sliznice v tráviacom trakte, stimuluje metabolizmus, činnosť štítnej žľazy, pomáha pri nervových ochoreniach, je bohatý na vitamín E, čím podporuje vyživovanie pokožky.
Je využiteľný najmä v studenej a teplej kuchyni (do 130˚C).
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a je vhodná predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Šošovica je nízkokalorická a nízkotučná diétna strukovina. Pre svoje nutričné hodnoty je veľmi cenenou potravinou. Je bohatým zdrojom vápnika, železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínov B1, B2, B6, enzýmov a obsahuje organické kyseliny a lecitín.
Staré pôvodne neupravené zrno, ktoré sa pestuje v čistej pôde chorvátskej Istrie, výhradne bez použitia chémie a v dostatočnej vzdialenosti od iných GMO upravovaných kultúr. Pestované tradičným spôsobom a vymletím v pôvodnom drevenom mlyne.
Sucháre sú vyrobené z bosniaku, ktorého receptúra neobsahuje kvasnice, ani kvások. Pomalým sušením pri nižšej teplote vzniká chrumkavý suchár, ktorý je určený pre rôzne diéty, alebo ako chrumkavá krekra. Bez použitia dochucovadiel, farbív a konzervantov. Použité suroviny bez GMO.