Chia sú drobné semienka šalvie hispánskej. V kuchyni majú široké využitie vďaka schopnosti viazať na seba tekutinu – zmiešaním s tekutinou vznikne chia gél, ktorý použijete pri príprave pudingu, marmelády, kokteilov a kaší. Chia sa dajú použiť aj pri pečení chleba, sušienok, muffinov. Majú ľahko orieškovú chuť.
Chlieb kváskovo-pšeničný, dopečený výrobok. Vyrobený dopečením zo zmrazeného polotovar. Rustikálny vzhľad, podlhovastý tvar, s bočným zárezom, povrch sypaný so zmesou semienok, maku a kukuričnej krupice.
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahkou krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ju v biokvalite.