Zdravšia náhrada klasických tyčiniek poslúži ako slaná desiata, ktorá zaženie menší hlad alebo chuť na slané. Môžete však naservírovať aj ako občerstvenie pre návštevu. Na tyčinkách si môžu pochutnať aj vegáni či vegetariáni, pretože neobsahujú žiadne živočíšne zložky. Všetky obsiahnuté suroviny sú naviac v biokvalite.
Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kyslých polievok a tiež na dochutenie všetkých pokrmov, kam potrebujete dodať slano-kyslú chuť. Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe nakladaných sliviek umeboshi.
Jemný med pochádzajúci prevažne z agátových hájov Záhoria a južného Slovenska. Má svetložltú farbu so zelenkastým nádychom. Vďaka vysokému obsahu fruktózy zostáva dlho tekutý a nekryštalizuje. Vyznačuje sa jemnou chuťou a obsahuje menej peľových zŕn ako kvetový med. Je preto vhodný aj pre slabších alergikov. Má povesť najsladšieho zo všetkých medov.
Prvý jarný med z nektáru ovocných stromov či repky olejnej, neskôr med zo slnečnice, ďateliny, lúčnych kvetov z celého územia Slovenska. Med je ľahko stráviteľný, pretože obsahuje jednoduché cukry glukózu a fruktózu, ktoré sa rýchlo vstrebú do krvi čím sú pre ľudský organizmus rýchlym zdrojom energie. Navyše má med vďaka množstvu prírodných látok aj povzbudzujúce účinky – rastlinné hormóny, éterické oleje či aromatické látky. Okrem priamej konzumácie je kvetový med obľúbeným pomocníkom v kuchyni pri varení a pečení.
Lipový med patrí medzi najlepšie a najhodnotnejšie medy. Vzniká z nektáru lipy, má lahodnú, príjemnú chuť a voňavú arómu lipového kvetu. Je veľmi bohatý na vitamíny (najmä B1), aminokyseliny, peľ a živice. Lipový med je veľmi ľahko stráviteľný vďaka svojmu pôvodu a obsahu prírodných látok.
Peľ posilňuje oslabený imunitný systém organizmu, je bohatý na biologicky účinné látky. Obsahuje bielkoviny, vitamíny, aminokyseliny, proteíny, uhľohydráty, rôzne fermenty, stopové prvky.